Jernbanelinien mellem Vientiane og Kunming er nu åbnet

Fredag åbnede den første højhastigheds-jernbanelinie i Laos. Den forbinder Laos hovedstad Vientiane med den kinesiske by Kunming i Kina.

Det er den kinesiske stats planer om at gøre handlen mere tilgængelig ved at bygge havne, jernbaner og andre faciliteter overalt i Asien, Afrika og stillehavsregionen.

De 7,2 millioner indbyggere i det kommunistisk land Laos, havde før i tiden kun lidt over fire kilometer jernbanespor.

Men fra nu vil de slanke røde, blå og hvide tog skære sig vej gennem Laos med op til en hastighed på 160 km i timen. Undervejs passerer togene 75 tunneler, 167 broer og det stopper på 10 stationer.

Banens strækning i Laos er på 418 km, og den er bygget med lån fra statslige banker i Kina. Disse lån skal betales tilbage.

Jernbanen mellem Kunming og Vientiane er en del af det store netværk, som engang vil kunne forbinde Kina med lande som Thailand, Vietnam, Myanmar, Malaysia og Singapore.

Den er finansieret med 70 procent af den kinesiske stat og 30 procent af den laotiske stat. Jernbanen vil helt sikker give det sydlige Kina adgang til havne og nye eksportmarkeder.

I Laos håber lederne på, at jernbanen vil give ny energi til den ellers isolerede økonomi, ved at skabe forbindelser til markeder så langt væk som Europa.

TV-indslag fra CGTV:

Læs nærmere på:

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*